Så er vi her igen! Den står på to skønne dage med kolleger med ny inspiration til dig og din undervisning samt generalforsamling.
Lørdag d. 16.8.25
Kl. 9.30 – 12.30 – Ballroom Fitness med Sine Nordbo
Om kurset:
Man bliver glad af at danse! Så kom og bliv inspireret af Ballroom Fitness, hvor underviser Sine Nordbo kommer og underviser. Kurset vil være en kombination af masterclass, teori og praksis.
Masterclass i Ballroom Fitness: Instruktørens bud på hvordan denne type danseklasse kan se ud med delelementer som god allround opvarmning, balancetræning, danseinstruktion til musik, solo- samt et bud på pardans – bare for sjov, freestyles som breakers samt nedkøling og udstrækning.
Teori: Undervisningsteknik herunder cuing – verbal samt nonverbal, opbygning/nedbrydning af trin, intro til DGI’s GO-principper, musikforståelse samt evt. spørgsmål
Sidste del af timen vil være en gennemgang af koreografier, som kan kopieres direkte ind og bruges på dit hold samt dansebreakers, der kan bruges til at styrke fællesskabsfølelsen.
Du kan forvente at få følgende ud af dette kursus:
• Et bud på en god allround opvarmning
• Inspiration til balancetræning
• Inspiration til at skabe en time med de klassiske rytmer (salsa, cha cha, vals mm.)
• Koreografier du kan bruge med det samme
• Instruktion i cuing – verbal/nonverbal
• Redskaber til at krydre din nuværende undervisning med nye genrer
• Redskaber til at nedbryde svære trin og få alle med
• Forslag til gode dansebreakers i voksenundervisning
• En snak om træningsmotivation – både egen som underviser samt elevers
• Inspiration til at skabe danseglæde og få dine elever til at komme igen
Om underviseren:
Sine Nordbo er 51 år gammel og bosat i Hedehusene. Hun er Master Danseinstruktør i DGI samt en del af DGI’s idrætsledelse for dans og musik. Hun afholder inspirations- og instruktørkurser samt SANS- og danseuddannelser for DGI. Sine har 35+ års undervisningserfaring. Hun underviser både børn og voksne i forskellige danse genrer, Hatha yoga, Yin yoga, senior motion, SANS samt SMART-træning. Hun er ligeledes tilknyttet bevægelsespakken i HTK og kommer rundt på kommunens skoler og spreder danseglæde for børn og unge. Yderligere laver hun træningsevents, træningsrejser sydpå, firmaevents og hvad der ellers byder sig af spændende opgaver. Hun er fuld af energi, motiverende, omsorgsfuld og brænder for at gøre en forskel for sine elever.
Kl. 13.00 – 14.15 – Frokost og generalforsamling for Gotvedgruppen
Der er en pause fra kl. 12.30-13.00, hvor du kan tale med dine kolleger, spise frokost, får noget frisk luft, men du er også velkommen til at tage din frokost med ind til generalforsamlingen.
Kl. 14.30-16.00 – Motion omkring en stol med Tine Laulund
Om kurset:
Vi skal lave siddende og stående øvelser ved og på stolen. Et program der minder meget om en almindelig Gotvedtime med bevægelse, gang, sving, elastikker og styrke- alt udført på eller ved en stol.
Om underviseren:
Tine er uddannet i 1995 og har de sidste 10 år været ansat i Vordingborg kommune i et aktivitetscenter på et plejehjem. Ved siden af er Tine timelønsansat på Højskolen Marielyst, hvor hun fortrinsvis laver morgengymnastik hver morgen, men har også andet undervisning. Desuden har Tine været med i bestyrelsen for Gotvedgruppen stort set siden 2000.
I Tines job i aktivitetscentret laver hun en del motion for de ældre, deriblandt stolegymnastik/motion omkring en stol. Hun har arbejdet med ældre i hele sit arbejdsliv som bevægelsespædagog og har efterhånden mødt alle kategorier af ældre. Selvom det kan være en begrænsning med en stol, giver det også nogle muligheder og man kan sagtens få trænet hele kroppen ved stolegymnastik.
Søndag d. 17.08.25
Kl. 9.30-12.30 – Foredrag om demens med Peter Roos
Om kurset:
Mange af os vil i løbet af livet komme i berøring med demens, enten som pårørende eller måske selv som syg. Demens er en fællesbetegnelse for en række sygdomstilstande karakteriseret ved vedvarende svækkelse af mentale funktioner. Alzheimers sygdom er langt den hyppigste årsag til demens, men mange andre sygdomme kan medføre demens. Det anslås at knap 90.000 danskere lider af demens.
Vi kan alle glemme ord eller aftaler. Men ved demens påvirker hukommelsesproblemerne i særdeleshed dagligdagen.
Demens bliver også kaldt “De pårørendes sygdom”. For ved siden af den ramte står ægtefælle og børn. Det er dem, der nu passer hus, laver mad, finder vej og skal huske for to. Mens de samtidig langsomt mister deres livsledsager eller forælder.
Undervisningen stiller skarpt på den nyeste viden om demenssygdomme og forebyggelse af intellektuel svækkelse.
Om underviseren:
Peter Roos er neurolog v/Rigshospitalet, Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme.
Kl. 12.30 – 13.30 – FROKOST
Kl. 13.30-15.00 – Folkedans med Laura Andersen
Om kurset:
Kurset vil give deltagerne en håndfuld danske folkedanse, som de kan undervise i.
Danske folkedanse er kendetegnede ved, at man har en dansepartner, og at man som par indgår i en større formationsdans. Derfor egner folkedanse sig godt til at ryste en gruppe af folk sammen. En folkedans består som regel af cirka 2-4 elementer (fx kreds, hilse, kæde) som gentages cirka 5 gange. Så hvis man ikke lige fanger det første gang, så får man chancen igen.
Dansene er udvalgt med fokus på simple trin fx gangtrin og lidt hurretrin.
Når man ikke er vant til pardans, kan det virke voldsomt at skulle røre ved andre i en dansesituation. Derfor er nogle af dansene udvalgt, så kontakten hovedsageligt er ved at holde i hånd. Nogle af dansene er “byttedanse”, hvor danserne skifter partner som en del af dansen.
I vores arbejde med dansene lærer vi:
• Hvordan hjælper vi hinanden til at få dansen til at virke?
• Hvordan hjælper vi hinanden med at have det sjovt?
Hvis der er tid, gennemgås en populær rækkedans med simple trin (gangtrin) og et kompliceret mønster. Denne type er god til folk, der ser systemer, men som måske ikke har så nemt ved at få kroppen til at gøre det, den vil.
I kurset bruger vi musik fra bl.a. CD’en “Bølgen” af Kristine Heebøl, der indeholder nykomponeret musik specifikt til en række af de mest populære folkedanse i Danmark.
Deltageren får en liste med dansene og reference til musikken (Youtube/Spotify). I får også videoreferencer til de danse som findes på Youtube.
Om underviseren:
Laura Andersen har danset folkedans, siden hun var 10 år gammel.
Da hun gik på gymnasiet og universitetet, var hun med i dansegruppen Embla, som bestod af cirka otte kvinder fra hele Danmark. Vi lavede egne koreografier og optrådte til folkemusik festivaler i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Kina. Desuden har vi vundet guld til DM i folkedans for grupper. Laura har vundet sølv og bronze nogle gange i par-kategorien.
Her er et link til en af Lauras optrædener i Embla: https://www.youtube.com/watch?v=CEq27eX_e6U&ab_channel=Ph%C3%B8nix-phonixfolk .
Laura er uddannet folkedanserinstruktør fra Dans Danmark. De sidste fem år har hun undervist i Folkedanserforeningen Fejltrin ugentligt. Hun har også undervist i folkedans til fester og festivaler.
Ud over folkedans har Laura også danset lidt swing og salsa.
Laura er uddannet matematikingeniør og arbejder til daglig med data-systemer og softwareudvikling.
Praktiske oplysninger
Kurset er kun for medlemmer af Gotvedgruppen.
Pris for medlemmer:
1000 kr. for hele kurset (Lørdag-Søndag)
Lørdag 650,00 kr.
Søndag 550,00 kr.
Husk at angive dit fulde navn ved betaling
Betaling med MobilePay til nummer 116 280
Bankoverførsel: Merkur Bank Reg.nr. 8401 Konto nr. 116 6943
Tilmelding åbner 1. juni 2025
Tilmeldingsfrist: 1. august 2025
NB! Du er tilmeldt, når du har indbetalt pengene.
Kursuslederen tager ikke imod tilmeldinger. I bedes overholde tilmeldingsfristen, da det ellers kan betyde unødvendige aflysninger. Der modtages ikke betaling på selve kurset. Der kan ikke refunderes kursusgebyr efter tilmeldingsfristen, heller ikke ved sygdom.
Skulle der være venteliste til kurset, vil det være muligt at få refunderet kursusafgiften efter tilmeldingsfristen.
Det er muligt at få transportgodtgørelse, hvis du er tilmeldt hele kurset. Læs mere om transportgodtgørelse ved at trykke her.
Spørgsmål om betaling kan rettes til kasserer Tine Laulund på 40966513 eller tine@gotvedgruppen.dk
Spørgsmål om kurserne kan rettes til kursusleder Karina Juul Folsing på kjfolsing@outlook.dk
Vi håber at se så mange som muligt!